Summa sidvisningar

torsdag, december 15, 2016

Donald drogad av olja.


Akademibokhandeln i Uppsala skyltar med en bok om Donald Trump och vår bok om oljan, En Värld Drogad av Olja, som Kjell Aleklett skrivit och jag illustrerat.
I förrgår utsåg Trump självaste VD:n för Exxon Mobile, Rex Tillerson, till utrikesminister, en företagsledare som aldrig varit inblandad i politiken, inte offentligt i alla fall. En man utan erfarenheter om hur slipstenarna dras i Washington DC eller vid förhandlingsborden världen runt.
Undantaget då i Moskva, där hans buddy och polare Vladimir Putin skruvar sig av lycka över att få en affärskompanjon med på det högsta politiska planet också.

Alltnog, Kjell noterade detta i bokhandeln, tog några bilder och kommer att blogga om det och utnyttja det vid sina föredrag och seminarier framöver.
Rex Tillerson är ovanligt progressiv, för frihandel och tror att människan är orsak till klimatförändringarna. Kjell har ganska mycket om Exxon Mobile i sin bok, som han kommer att knyta ihop när ni hör honom offentligt nästa gång - Myntkabinettet i Stockholm den 25 januari. Kanske bäst att boka plats för de hundra som finns fylls snabbt, förra gång fick de lov att flytta till en större lokal.

Inga kommentarer: