Summa sidvisningar

fredag, maj 06, 2016

Mehmed Kaplan - en sorglig figur

Det har varit minst sagt, en antal, personliga politikerkrascher under senare tid.
Kaplan, Kahn och nu Sahlin.
Så blir det att sitta i regeringsställning, minns de moderater som rök när Reinfeldt trädde till, för att de inte betalt sin tv-licens.
Låt oss välja en och konstatera att oavsett ursprung, religiös övertygelse eller vad det nu brukar kastas för ord i syfte att stämpla den som ifrågasätter - alldeles oavsett det, så har Mehmed Kaplan som bostadsminister inte lyst som någon stjärna.
Är det något som detta land behöver, så är det en övergripande bostadsreform, vad gäller regler, lagar och tillstånd av all de slag.
I tider då många flyktingar kommit till vårt land, borde det har varit en av prio-frågorna, en fråga som ingår i hela integrationsprocessen.
Vad har då vår fd bostadsminister gjort, eller visat sig som?
Jo bl a festande i suspekta miljöer, tvivelaktiga politiska sällskap, tidigare grodor om Israel, tystnad (locket på) om folkmordet på armenierna för hundra år sedan.
Vi vill inte se en minister i dessa roller, vi vill se honom som minister på den post han är tillsatt att styra och sköta. Vi vill inte se honom fara runt i media och bli ifrågasatt.
När han efter många om och men, fattar det enda kloka beslutet som återstod, nämligen att avgå, ja då smyger han tillbaka efter några veckor och begär att en fallskärm och andra ekonomiska avtal skall följas, detta alldeles oavsett om man gått frivilligt eller indirekt sparkats.
Visst skall kar´n ha några månaders extra månadslön, kanske tre? Riksdagspension får han oavsett anledning till avgång.
Men får man krypa ut ur regeringskansliet med svansen mellan benen, ska man fan inte ha ett fet fallskärm på ca 1,5 miljoner.
Vilka signaler tror denne man att han sänder, gröna, rättvisa signaler?
Nej knappast.

Nä du Mehmed, du är nog som politiker rökt, med möjligen en trave extra i kassaskåpet kan du kanske öppet, utan att drevet behöver gå, festa runt med vargar, om de så är grå, bruna, röda, blå eller lila - skit samma.

Vad gjorde du igår på Förintelsens dag, stod du still inför alla offer, inte ens en minut?
Jasså!
Om du gjort det, så för varje jude som mördades, skulle du få stå i ytterligare elva och halvt år.Inga kommentarer: