Summa sidvisningar

tisdag, september 25, 2012

En fantastisk intervju med Richard Heinberg.


http://www.abc.net.au/classic/content/2012/09/18/3590562.htm

Detta mina damer och herrar är ingen mindre än Richard Heinberg, amerikan som undervisar och är journalist, författare med tiotalet böcker på sin meritlista.
Han skriver och berättar om framtida ödesfrågor som ekonomi, ekologi, den sinande oljan, vattentillgången, befolkningsiffror - hur alla dessa frågor löper samman och inte har någon lösning i dagens kvartalskapitalism och tillväxttänkande.
Det finns helt enkelt inte resurser att tillgodose en ständigt ökande efterfrågan på prylar utan att ta hänsyn till miljö och de resurser som återstår.

Richard Heinberg är just nu på en uppmärksammad föredragsturné i Australien, Michael Lardelli var och lyssnade på honom i Adelaide i kväll (dvs middagstid här hemma.)

Australiska ABC, motsvarande vårt Sveriges Radio har gjort en 55 minuter lång intervju med Richard som, var och en som läser detta inlägg, borde sätta undan tid att lyssna på, från början till slut.
Richards mycket välartikulerade mjuka amerikanska är lätt att förstå, dessutom är trevligt att höra att han aldrig reser utan att ha sin fiol med sig, han övar på den dagligen och han står också för urvalet av bl a Schumann, Bach och Beethoven(?) som ingår i programmet.

Richard Heinberg säger att den intervju han här gett ABC är en av de mest givande han gett under sin karriär, man kan tro vad man vill om ett sådant uttalande, men lyssnar ni på honom så tror jag att även ni tar honom på orden.

Han är en optimist, trots att vi är 20-30 år för sent ute för att (i tid) ställa om vår energiförsörjning, när oljan blir än dyrare och tillgången minskar.

Lyssna på detta


Klicka på länken överst, eller kopiera och klistra in den i din webbläsare

Inga kommentarer: