Summa sidvisningar

onsdag, maj 02, 2018

Nobelpris i litteratur 2018?

Ja den den frågan den blir besvarad på fredag den 4 maj. Som jag, som totalt utomstående, enbart beskådande den djupa skoningslösa kris som den Svenska Akademien befinner sig i, finns det inget annat svar än att det - blir inget litteraturpris i år. Allt annat vore att spoliera förtroendet för det som har med själva ceremonien kring nobelprisutdelningen att göra, hur skulle man kunna stå rakryggad och dela ut priset, kungen, ledamoten och mottagaren, hur skulle dennes tilltro till värdet av priset vara? Noll. Jag skulle tacka nej om jag hade blivit utnämnd, en tanke som inte finns på ljusårs avstånd. Men inte dess då mindre väntar jag på den motivering som lämnas nu på fredag, en stackars sekreterare får träda fram, någon ledamot har jag svårt att se stående med en samlad mediakår framför sig. Vem skulle våga? ja den som lever får se, fredag. Lyssna, begrunda och tänk på vad vi vill ha inför nästa års utnämning. Jo en helt ny akademisammansättning, nya medlemmar, yngre medlemmar, ledamöter eller stolnötare, att de är valda in och sitter på bestämd tid för ett ev återval. Inga stofiler, som mjölkar pengar och anseende ur en gammal fin svensk inrättning, som alltid hyst världens respekt - den Svenska Akademien.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.