Summa sidvisningar

onsdag, mars 28, 2012

Kyrkan som galleri

I söndags, Marie Bebådelsedag, togs ett för oss ovanligt steg från Svenska kyrkan.
Då den visade upp vår konst i Gryts kyrka, i Stjärnhov.
Här poserar Mia och jag runt Lars Göran Lannergård komminister i Daga församling som redan i december inbjöd oss tillsammans med tre andra lokala konstnärer till en annorlunda vernissage.
Mitt under predikan som rörde sig kring själva det abstrakta ämnet Marias välsignade tillstånd, så uppmanade Lars Göran plötsligt besökarna att bese den abstrakta konsten som hängde på kyrkorummets väggar. De runt 60 besökarna rörde sig runt och tisslade och tasslade och fotade och tyckte och tyckte inte.
Därefter återupptogs gudstjänsten med en kort betraktelse, körsång och psalmsång.
Efter själva gudstjänsten slut blev det mer snurr och surr i kyrkan då alla öppnade upp sina strupar lite mer och tisslandet blev till ett sorl.
I församlingshemmet hade det dukats upp med våfflor, sylt, vispgrädde och glass, samt kaffe, te och saft. Jag åt tre frasiga och Mia två.
Känns som en milstolpe detta.
Lars Göran har provat detta tidigare i Norbergs församling med gott resultat.

I sommar är det ganska troligt att vi hänger i Svärta sommarkyrka, öppen hela juli. Den ligger strax innan Nyköping längs väg 223.
I Gryts kyrka hänger våra verk tills Påsken passerat.


1 kommentar:

Äla sa...

När konsten kommer in på de oväntade platserna - det är då människor verkligen ser. Härligt initiativ och en framsynt pastor.