Summa sidvisningar

måndag, april 26, 2010

Berlinare och Bajare.

En kall kväll på dragiga Alexanderplatz i Berlin, det är sent, vi är på väg hem. Inte hungriga, ändå upptäcker jag denne man, försäljaren av currywurst och andra goda korvar.
Han var tämligen ensam, ingen kö precis och inget ville han i betalt för att jag tog bilden.
Det är lite skillnad på dagens ambulerande och skyddutrustade korvförsäljaren och de i min ungdom med en låda på magen och vit rock.

Några dagar senare, varmare och inomhus. Caféet på Hamburger Bahnhof, konstmuséet. En servitör av den gamla goda stammen, med professionen lysande i en stor aura runt sin varelse. Överblick, lugna rörelser, vänlig röst, noterande vad man vill ha så glider han tyst iväg för att med säker hand och arm föra sin bricka till vårt bord, servetten vikt över armen. Rörelserna kontrollerade och vana, man njuter av en man som ut i fingerspetsarna kan sitt yrke.
Åldern spelar roll i sådana här sammanhang - ju äldre ju bättre.

Hemma igen, kall men solig kväll, en Bajare. Ja en som håller på Hammarby IF i en annorlunda outfit, skotsk, men i de rätta färgerna. Långt, långt bak i den stora marschen mot Söderstadion. Och med cykel, hoppas att däcken höll, massor med krossat glas längs vägen och att kilten inte blåste upp när han cyklade hem efter matchen.
Hur det gick i matchen? Jo Hammarby vann med 2-1. Vad annars trodde du?

Foto: Olle Q ©

Inga kommentarer: